Tervetuloa!

Inkeroisten Ilmailukerho Ry. virtuaalisesti

Inkeroisten ilmailukerho on 60-vuotisjuhliaan viettävä pieni keskikymenlaaksolainen ilmailuyhdistys, joka toimii luonnonkaunilla Wredebyn lentokentällä Kymijoen kosken pauhussa. Joki ja kiitotien toisessa päässä siintävä Muhjärvi luovat ihastuttavat puitteet harjoittaa lentotoimintaa yhdessä luonnon omien lentävien otusten seurassa.

Alkujaan purjelentokerhona - ja aikanaan sillä saralla sangen merkittävänäkin - aloittanut kerho toimii nykyisin moottoripurjelentoa harjoittavana yhdistyksenä. Käytössä on kaksi omaa lentokonetta, joiden käyttö voisi olla vilkkaampaakin. Näinpä kerho tarjoaa mahdollisuuden suhteellisen vapaasti saatavilla oleviin koneisiin ainutlaatuisella kentällä.

Kaakonkulmalta on varsin lyhyet matkat ilmailla monille naapurikentille. Kymi, Utti ja Selänpää ovat lähes vieressä, eivätkä Lappeenranta, Immola, Vesivehmaa tai Helsinki-Malmikaan kovin kaukana ole. Kymijokilaakson vaihteleva ja vehreä maisema yhdistyvät sulavasti Suomenlahden itäosiin, Uudenmaan itänurkkaan, kuin myös Päijät-Hämeeseen ja Etelä-Karjalaan.© April 11 2006 Antti Laukkanen